Hakkımda

Arama

Güral Ocakbaşı, Kütahya

5.18 / 10
post-title

Güral Ocakbaşı restoran, Kütahya'da bir porselen markası olan Güral Porselen'in ocakbaşı olarak hizmet veren bir restoranı. Burası aynı zamanda ufak tefek etkinlikler için kullanılabilecek bir alan. Düğün nişan gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor diye biliyorum. Buraya geçen sene ağustos ayında gitme fırsatım oldu. 2021 Ağustos ayına göre değerlendirmemi yapıyorum o yüzden, bilginiz olsun.

Kütahya'yı açıkçası çok bilmiyorum. Bir iş seyahati sırasında gitmiştim, buradaki halktan duyduğum kadarı ile gitmem gereken bir yer olduğunu söylediler. Bir akşam bir arkadaşım ile beraber bir yemeğe gittim. Gitmişken notlarımı tam 1 sene sonra sizlerle paylaşmak istedim.

Açık alan ve atmosfer

Buranın en önemli 2 özelliği var. Birincisi Güral Porselenin ürünlerini kullanması. Çok mantıklı bir tanıtım çalışması ve ufak bir detay gibi gözükse de dikkatinizi çekiyor. Servis için kullanılan tüm tabak çanak vs. malzemeler Güral Porselene ait. Zaten farklı bir şey olması da beklenemezdi. İkinci özelliği ise atmosferi. Özellikle açık hava olduğu ve masaların birbirinden uzak oluşu beni çok rahat hissettirdi. Zaten çok geniş bir alan olduğu için normalde özel etkinlikler için kullanılıyor. Fakat ağustos ayında gitmeme rağmen, gece gittiğim için bir tık üşüdüm. Kütahya cidden çok soğuk bir memleket ve yaz olmasına rağmen ben tişört üstü gömleğim ile üşüdüm. 

Adana Kebap ve Mezeler

Güral Ocakbaşı restoranda, benim hatırladığım kadarı ile sofraya gelen her şey kendi ürünleriydi. Bana söylendiğine göre Güral Porselen'in hayvancılık sektöründen gelen etler, tarlalarından gelen mezeleri var. Sofraya getirebildikleri kadar şeyi kendileri getiriyorlar yani. Etin tamamen kendi üretimleri olduğunu net şekilde hatırlıyorum. Sofraya gelen 1.5 Adana Kebap şu şekildeydi;

Güral Ocakbaşı Adana Kebap


Gelen tabağın lezzeti yerinde olmasına rağmen, ben baharatını biraz eksik bulmuştum. Ayrıca et hazırlanırken içerisine belli bir miktarda yağ konulmadığı için etin pişerken kuruduğunu söyleyebilirim. Bu biraz üzücü olsa da yanına gelen mezeler fena değildi açıkçası. Böyle ücra yerlerde, domates biber gibi sebzeler direk tarladan sofraya geldiği için çok lezzetli oluyor. Benim en sevdiğim meze olan acılı ezmeyi gayet güzel yapmışlardı. 

Genel Değerlendirme

Güral Ocakbaşı, Kütahya için gayet güzel bir yer olabilir, Kütahya gibi bir memlekete gittiğinizde burada yemenizi öneriyor herkes. Atmosferi ve birisiyle beraber gittiğinizde sohbet edebilmeniz, hafif loş mekanı ve lezzetinin yerinde olduğu söylenebilir. Kütahya halkına göre bir tık pahalı olabilir ama büyük şehirlerde yaşayıp burayı sadece ziyaret edenler için gayet uygun fiyatları var. Benzersizlik olarak Kütahya için benzersiz bir yer olduğu da söylenebilir, gidilebilecek çok kaliteli mekanı bulunmayan Kütahya'da gayet makul düzeyde hizmet veren bir yer. Ulaşım olarak şehir merkezinden taksi ile 10 15 dk arası bir uzun yok sonunda gidebileceğiniz bir yer.

Lezzet olarak sorun olmasa bile et konusunda biraz daha özenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Mekan güzel, atmosfer güzel, fakat eti biraz daha baharatlayıp daha sıcak servis ederlerse bu işi çevirebilirler. Mezelerin de lezzeti güzel, fakat streç film ile dolaptan kapalı şekilde önünüze getiriliyor, siz arasından seçiyorsunuz. Bunun yerine menüden seçmek çok daha mantıklı olabilir, görsel açıdan. 

Bunun dışında gayet beğendiğim ve güzel bir mekandı. Özellikle ferah olması, soğuk olsa bile gerçekten beni mutlu etmişti. Bangır bangır müzik açmamaları da ayrı bir güzel, karşınızdaki insan ile hoş bir ortamda sohbet edebiliyorsunuz.

 

Yemek Gurmesi

Yemek Gurmesi

Genelde konu yemeğe gelince, çevremdeki herkes bana bir şeyler sorar. Ben de gezdiğim yerlerin ve tattığım lezzetleri aktarmak için, bu bloğu hazırladım. Herkese iyi okumalar!