Hakkımda

Arama

Niyokki Pizza, Maltepe - İstanbul

7.30 / 10
post-title

Niyokki Pizza, ne zamandan beri dikkatimizi çeken bir pizzacıydı. Daha önce burayı deneyen bir arkadaşımız öve öve bitiremedi pizzasını. Biz denk geldik, buraya gitmeye karar verdik. Önce söylemek istiyorum ki, burası Maltepe Piazza AVM içerisinde 3. katta bir mekan. Self servis değil garsonları var, gayet güzel şekilde ilgileniyorlar. Biz gittiğimizde en çok önerdikleri şey Çıtır Tavuklu Mac ve Şarküteri Pizza'ydı. Bizim damak zevkimize direkt olarak hitap ettiği için direk bunları sipariş ettik. 

Başlamadan önce söylemeliyim, burası AVM içerisinde bir restoran, çok özel bir alana sahip değil. Yani otururken yanınızdan insanlar gelip geçebiliyor. Aslında yapabiliyorlarsa etrafına duvar değil ama çit gibi bir şey çekerek daha özel hale getirebilirler diye düşünüyorum. Böyle bir imkanları varsa mutlaka bunu yapmalılar. AVM içerisinde bilimum çocuk, kalabalık ve rahatsız edici şeyler olabiliyor. Yemek yerken insanların hemen dibinizden geçmesi biraz rahatsız edebiliyor açıkçası. Biz yer bulamadığımız için en dışarıdaki yerlere oturmak zorunda kaldık. Bu yüzden böyle bir şeyi belirtmek istedim.

Çıtır Tavuklu Mac

Çıtır Tavuklu Mac, buranın en çok satılan Mac n Cheese siparişi. Klasik Mac n Cheese üzerine çıtır şekilde tavuklar ekleniyor. Bu aslında menüde gördüğünüzdeki gibi top şeklinde değil, direkt tavuk göğüs parçalarının kızartılıp makarnanın üzerine konulması ile yapılıyor ve gerçekten lezzetli. Sipariş ettiğimizde gelen tabak aynı aşağıdaki gibi;

Niyokki Pizza Çıtır Tavuklu Mac
Niyokki Pizza Çıtır Tavuklu Mac

 

Bu gelen tabak, çok sıcak geliyor. Yani bu mac n cheese yapan yerlerin sanırım uyguladıkları bir şey, çok fazla sıcak geliyor. Tavuk parçaları gerçekten doyurucu ve lezzetli. Üzerindeki rendelenmiş şey, patates kızartması. Yani kibrit patates olarak geçiyor, gayet lezzetliydi o da. Bu tabak gerçekten üzerinde emek olan bir tabak. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Çünkü kolay bir şekilde uğraşıp çat çut müşteri önüne gelen bir tabak olmadığı üzerinin kızartılmasından belli. Mac n Cheese yapılmış, üstüne cheddar peyniri koyulmuş ve fırında (veyahut pürmüzle de yapmış olabilirler ama metal bir tabak olmasından ötürü ben fırında olduğunu düşünüyorum) üzeri kızartılmış. Üzerine de kibrit patatesi ile tavuk parçaları eklenmiş. Yani, gerçekten birisi bunu özenle hazırlamış. Ben gerçekten, kendim yemek yaparken özenerek yapmaya çok dikkat ediyorum. Bu yüzden tabaklara özenen şefler gördükçe çok mutlu oluyorum.

Burada bu tabağı eleştireceğim çok küçük 2 nokta var. Birincisi Cheddar peynirinin altında kalan kısım. Bu kısım sanırım krema ve biraz farklı bir peynir ile yapılmış. Burada makarnanın şeklinden ötürü, makara suyu biraz makarnaların içinde kalmış. Bu kalan su zaten krema ile olan akışkan yapıyı daha da akıcı bir hale getirmiş. Biraz etkilese de altta kalan kısım biraz akışkandı. Biraz da un tadı gibi bir tat geliyordu. Bu çok farklı bir şey olabilir, bilemiyorum fakat ikinci değineceğim şey ile üzeri örtülebilirdi; tuz. Altta kalan kısımda neredeyse hiç tuz kullanılmamış sanırım. Tuzu ben sonradan ekleyebileceğimi düşünmüyorum çünkü her aldığım çatala bir tuz eklemem gerekecek. Bu tarz yemeklerde tuzu döküp karıştırmayı da istemiyorum üzerinde kızarmış cheddar var bozulmasın diye. Bu yüzden biraz tuz kullanarak bu kısmı düzeltebilirlerdi diye düşünüyorum. Bunun dışında gayet yeterli bir tabaktı bence. Tek eksiğinin biraz tuz ile çözüleceğine gayet eminim. Bu benim tabağıma özel bir şey de olabilir bu arada.

Şarküteri Pizza

Ben sürekli İtalya'da Napoli'ye gittim, pizzanın aslını orada yerinde yedim derim. Pizzanın kalitesini gösteren tek şey hamurudur. Bugün İtalyan pizzasının böyle ünlü olmasının 2 sebebi var. Birincisi bu hamur, ikincisi de kullandıkları peynirler. Peynirler kısmına hiçbir şey diyemiyorum çünkü malum Türkiye şartları, kimse gidip İtalya'dan parmesan peyniri getiremez. Bugün ünlü Şef Danilo Zanna bile İtalyanlar tarafından eleştiriliyor İtalyan peynirini kullanmadığı için. Ama hamur kısmı, gerçekten iyi bir pizzayı Türkiye'de gösterebilecek şeylerden birisidir. Şarküteri Pizza aynı aşağıdaki gibi masaya geldi;

Niyokki Şarküteri Pizza
Niyokki Şarküteri Pizza

 

Niyokki, pizza konusunda hamur kısmını çok iyi kavradığını düşünüyorum. Hani sucuk, sosis mısır gibi şeyler için zaten yapacak hiçbir şey yok. Bunları hazır bir yerden satın alırsınız ve pizzaya çok az etki ederler. Ama hamur kısmı o kadar önemlidir ki, hem doyurucu, hem şişirmemesi, hem de lezzeti önemlidir. Yani bir pizza hamuru ne ince ne kalın olmalıdır. Kalın olursa hamurdan üzerindekinin tadını alamazsınız. İnce olursa da hem doyurmaz hem de ne yediğinizi anlamazsınız. Niyokki Pizza, gerçekten hamuru öyle iyi ayarlamış ki, hem doydum hem de üzerindeki malzemenin tadını aldım.

Üstelik, pizzanın asıl lezzetini veren, üçüncü en önemli parçasını çoğu pizzacı doğru şekilde yapamıyor. Salça sosu, bir pizzanın yine en önemli kriterlerinden birisidir. Salça sosu olmayan pizza olmaz, ekmek üzeri peynir olur o, pide olur, pizza olmaz. Salça sosu yine çok iyi ayarlanmış bu pizzadan, ben memnun kaldım. Şarküteri Pizza üzerine normalde roka getirmiyorlar sanırım, fakat bize geldi. Sanırım alınan rokayı bitirmekti amaç, güzel bir dokunuş olduğunu düşünüyorum.

Genel Değerlendirme

Niyokki Pizza, bence iyi bir pizzacı. Mac n Cheese konusunda da çok iyiler ama pizzası gerçekten güzel. Benim küçücük, naçizane bir önerim var. Ya AVM kısmına bir çit çekerek kendinizi burada izole edin, ya da bırakın AVM'yi falan dışarıda kendinize güzel bir yer açın. Bu benim kendi fikrim, işin başka bir boyutu olabilir, finansal ve işletme kalemlerine bakılması lazım. Ama net olarak söylüyorum, Kadıköy'de sadece pizza veyahut sadece makarna adı altında çok daha kalitesiz yemek sunan ünlü yerler var. Niyokki lezzet olarak güzel ama ambiyans konusunda biraz eksikliği var, yemek yerken insan rahat bir yerde oturmak istiyor, kalabalıktan uzaklaşıp sohbet etmek istiyor ve bu konuda biraz eksik diye düşünüyorum. Niyokki bu arada bildiğim kadarıyla bir zincir restoran, bu yüzden bahsettiğim şeyler bu şubesine özel olabilir.

Yemek konusuna gelecek olursak, ben pizzadan memnun kaldım açıkçası. Şarküteri Pizzası güzeldi, Çıtır Tavuklu Mac biraz dediğim gibi dokunuşa ihtiyacı var gibi ama o da asla kötü değildi. Gayet doyurucu bir yemek yedik, yediğimiz yemeğin karşılığında da ortalama bir fiyat ödedik diyebilirim. Çalışanları da gayet ilgili ve hızlılar. Tabaklara özeniyorlar, benim için en önemlisi bu. Tabaklara özenerek gönderen yerlere gidin mutlaka. Bir şef tabağına özeniyorsa işini ve çalıştığı yeri seviyor demektir. Tabağına özenen bir şefin elinden hiçbir zaman kötü bir yemek yemezsiniz.

Yemek Gurmesi

Yemek Gurmesi

Genelde konu yemeğe gelince, çevremdeki herkes bana bir şeyler sorar. Ben de gezdiğim yerlerin ve tattığım lezzetleri aktarmak için, bu bloğu hazırladım. Herkese iyi okumalar!